plommekake

Enkel plommekake

Norske plommer passer godt til bakst. Bak en deilig «oppnedkake» med plommer. Server den til kaffen eller som dessert med litt vaniljeis til. Bak gjerne flere samtidig, for de holder seg godt i fryseren.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 10 til 12 plommer
  • 2 ss honning
  • 2 ss smør
  • 3 egg
  • 200 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g hvetemel
  • 80 g smeltet smør
  • 20 valnøttkjerner

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Legg bakepapir i bunnen på en kakeform. Smør formen og bakepapiret godt med smør og hell flytende honning på bunnen.
  3. Del plommene i to og fjern steinene. Legg plommene tett i tett i formen, med skinnsiden ned.
  4. Visp egg, melis og vaniljesukker til en tykk, luftig eggedosis. Vend inn hvetemelet, hakkede valnøttkjerner og smeltet smør.
  5. Hell røren over plommene.
  6. Stek kaken midt i ovnen i ca. 50 minutter. Legg gjerne et bakepapir i bunnen av ovnen i tilfelle formen lekker noen dråper med honning.
  7. Sjekk med en pinne om kaken er gjennomstekt.
  8. Løsne kaken langs kantene med en kniv, la den avkjøle litt før du hvelver den over på et fat.
  9. Gi kaken et dryss av melis og gjerne noen finhakkede nøtter

Kaken smaker nydelig med litt vaniljekesam eller is til.

Del på Facebook